Tilladt for børn over 15 år


Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma




Der kommer en dag

Indholdsbeskrivelse:
På Nørrebro fjernes de to uadskillelige brødre, Elmer på 10 og Erik på 13, fra deres syge mor og anbringes på børnehjemmet Gudbjerg. Året er 1967 og Gudbjerg kontrolleres med hård hånd af den sadistiske og tyranniske forstander Frederik Heck, der ikke skyr nogen midler for at få de mere eller mindre utilpassede unge til at makke ret. På Gudbjerg skal uvorne drenge blive til lydige samfundsborgere for enhver pris. Fra allerførste dag forstår brødrene, at de har mistet deres frihed, og en daglig kamp for overlevelse begynder. Drengene forsøger at leve under radaren, men Elmers livlige astronautdrømme og klumpfod får ham konstant i problemer. Som tiden går og kræfterne truer med at slippe op, indser brødrene, de er helt på egen hånd, og et gryende oprør tager langsomt form. Bevæbnet med Elmers fantasi og Eriks mod indledes det ulige slag for at undslippe Gudbjerg og stå op imod forstanderen og hans livsfarlige magttyranni.

Det danske Filminstitut skrev således i forbindelse med at filmen indgik i "Med Skolen i Biografen":
Robert-prisvinderen som bedste danske film i 2016 er baseret på virkelige hændelser på børnehjemmet Godhavn. Vi er i slutningen af 1960’erne, verden er i oprør, og en ny ungdomskultur er på vej – men ikke på det børnehjem, hvor brødrene Elmer og Erik bliver anbragt. Her står tiden stille og har gjort det længe. For drengene bliver det en daglig kamp for overlevelse, for hvis man ikke makker ret, står den på ydmygelser og voldelig afstraffelse. Drengene forsøger at indordne sig, men Elmers livlige astronautdrømme og klumpfod får ham konstant i problemer. Som tiden går, indser brødrene, at de er på egen hånd, og et gryende oprør tager form. Det er en stærk og barsk film, og det er vigtigt at forberede eleverne, hvis man vil se den fra 8. klasse.


Pædagogisk note:

Martin Bach Poulsen
"Der kommer en dag" er en barsk historie, som bygger på virkelige hændelse oplevet på børnehjemmet Godhavn i 1960´erne. Filmen kan derfor ses med forskellige udgangspunkter og både være en del af samfundsfag, historie og dansk undervisningen eller en del af et tværfagligt forløb.
Under vejledninger ligger der en vejledning fra filmcentralen med opgaver til de forskellige fag. Opgaverne er henvendt til 9. - 10. kl. samt gymnasiet.
Danskfagligt kan der arbejdes med forskellige faglige områder, som personkarakteristik, miljø, beskæring, kameravinkler og symboler. Temaer der kan arbejdes med, eller fordybelsesområder som filmen kan indgå i, er ondskab, magt, håb, venskaber og (søskende)kærlighed.

  • Filmcentralen
    Samfundsfag, dansk, historie: Gym
    Samfundsfag, dansk, historie: Gym



Form og genre:
Spillefilm

Fysisk beskrivelse:
  • 115 min

Sprog:
  • Dansk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
Producent: Zentropa Entertainments3
Udgivelsesår: 2016
Distributør: Nordisk Film, 2017
CFU ID nr.: CFUFILM1072714
Spilletid: 115 min.
DK5:
Filmfotograf: Erik Zappon
Instruktør: Jesper W. Nielsen
Manuskriptforfatter: Søren Sveistrup
Pædagogisk note: Poulsen, Martin Bach
Skuespiller: Albert Rudbeck Lindhardt
David Dencik
Harald Kaiser Hermann
Lars Mikkelsen
Lars Ranthe
Laurids Andersen
Sofie Gråbøl
Sonja Richter
Søren Sætter-Lassen







Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...