Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarfilm
Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Dokumentarprogram

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma




Kulturmagasinet Gejst
Dokumentarfilm og virkeligheden

Indholdsbeskrivelse:
Dansk kulturmagasin. Vi ser flere og flere dokumentarfilm, og de kan røre os og ændre vores holdninger. Men en dokumentarfilm viser ikke nødvendigvis ren og skær virkelighed. Mange dokumentarister iscenesætter og instruerer, ligesom instruktører gør i spillefilm. Kom med i klipperummet, når de sidste beslutninger træffes op mod en stor dokumentarpremiere.


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Dokumentarfilm er mere populære end nogensinde, og de har stor indflydelse på mange unges opfattelse af virkeligheden. De er samtidig ofte genstand for analyse i danskundervisningen.
Brug tv-udsendelsen og det tilhørende kapitelsæt som udgangspunkt for etiske diskussioner i dansk om forholdet mellem sandhed/løgn og objektivitet/subjektivitet i dokumentarfilm. Det er en central problematik, som eleverne bør kende til, så de kan forholde sig kritisk til dokumentarfilm. Dokumentarfilm er ikke en 100% objektiv gengivelse af virkeligheden. Dokumentaristen er ikke forpligtet på at formidle objektivt på samme måde som fx nyheds-journalisten. Dokumentarfilm er altid vinklede og nogle gange formidles deciderede usandheder. Under alle omstændigheder skal eleverne rustes til at kunne gennemskue dette.
I tv-udsendelsen omtales bl.a. følgende dokumentarer, som der er linket til herover: Armadillo, Den kvindelige danske Imam, Leaving Neverland.
Det er ikke nødvendigt at have set disse dokumentarer inden.


Form og genre:
Dokumentar

Fysisk beskrivelse:
  • 24 min
  • TV-optagelse

Sprog:
  • Dansk

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DR1
Udgivelsesår: 2019
ID nr.: TV0000115656
TV Dato: 20-03-2019
Spilletid: 24 min.
DK5:
Pædagogisk note: Trine Ferdinand
Vært: Maria Månson





Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...