Tilladt for alle men frarådes børn under 7 år


Dansk
Fortolkning
Andre æstetiske tekster/multimodale
Spillefilm
Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Dansk
Temaer
Kærlighed
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Ungdom
Engelsk
Temaer
Family
Engelsk
Temaer
Love
Engelsk
Temaer
Youth and identity

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma




CODA

Indholdsbeskrivelse:
Som CODA (Child of Deaf Adults) er Ruby den eneste person i sin døve familie, der kan høre. Da familiens fiskerivirksomhed er truet, befinder Ruby sig splittet mellem at forfølge sin kærlighed til musik ved at gå på Berklee College of Music og sin frygt for at forlade sine forældre.

Det danske Filminstitut skrev således i forbindelse med at filmen indgik i "Med Skolen i Biografen":
2022’s tredobbelte Oscar-vinder, heraf den ene for bedste film, er en rigtig feel good-film. Ruby er den eneste i sin familie, der kan høre, og hun er derfor en uundværlig tolk. Hun lever et travlt liv delt mellem skolegang og familiens fiskerbåd. En dag melder Ruby sig til skolens kor og opdager glæden ved at synge. Hun elsker sin familie og vil gerne hjælpe dem, men begynder også at drømme om et andet liv. Coda er en amerikansk genindspilning af den franske film Familien Bélier fra 2014, som også har været vist i skolebio.


Pædagogisk note:

Jan Frydensbjerg Jørgensen
En meget rørende og nærværende ungdomsfilm, der heldigvis undgår amerikanske klichéer, men skildrer et miljø, der både er udfordret, men også fyldt med kærlighed. Bag titlen CODA gemmer sig forkortelsen 'Child of Deaf Adults', altså barn af døve forældre - og både filmens budskab og perspektiv på at være et ungt menneske rammer perfekt. Filmen er derfor både en vigtig fortælling til de unge om at vokse op med andre vilkår, end dem de fleste af os møder. Og samtidig er det en klassisk coming of age-fortælling, der understreger det vigtige i at følge egne drømme og være tro mod sig selv.
Det vil være oplagt at tage udgangspunkt i, at filmen omhandler og beskæftiger sig med de oplevelser, man kan have, når ens forældre har særlige udfordringer, der påvirker den unges liv. Filmen kan derfor meget passende bruges i forløb, der kredser om temaer som 'Familier' og 'At være, eller føle sig, anderledes'.

  • Filmcentralen
    Dansk, Engelsk: 8.,9.,10. kl.
    Dansk, Engelsk: 8.,9.,10. kl.


Form og genre:
Spillefilm

Fysisk beskrivelse:
  • 111 min.

Sprog:
  • Engelsk

Undertekster:
  • Dansk

Klassetrin:
6. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser

Antal i afdelinger:
Producent: Pathé Pictures
Udgivelsesår: 2021
Distributør: Nordisk Film, 2023
CFU ID nr.: CFUFILM1125717
Spilletid: 111 min.
DK5:
Filmfotograf: Paula Huldobro
Instruktør: Sian Heder
Manuskriptforfatter: Sian Heder
Stanislas Carré de Malberg
Victoria Bedos
Producer: Philippe Rousselet
Pædagogisk note: Jan Frydensbjerg Jørgensen
Skuespiller: Emilia Jones
Marlee Matlin
Troy Kotsur





Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...